Николай Иванов

Завършил съм езикова гимназия във Велинград и телевизионна журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. От 2005г. съм председател на УС на Фондация ИНТЕРМЕДИЯ. Професионалният ми път започна през 2000 г. като репортер в новините на телевизия ДЕН. След това заемах мениджърски позиции в Pro Group Media Holding и Calchipelectronics Group, от септември 2007 г. съм съдружник в „Графити студио” ООД и от 2009 г. управител на „Медия Синерджи” ООД.

Нина Георгиева

Нина Георгиева - изпълнителен директор През миналия век завърших Национална спортна академия и се занимавах активно със спортна стрелба. Бях дванадесет години състезател и десет години учител по физкултура и спорт.
През този век завърших „Мениджмънт на учене през целия живот” и „Разработване и управление на проекти” – следдипломна квалификация в СУ. От 2005г. съм изпълнителен директор на ИНТЕРМЕДИЯ и от 2008 г. мениджър на ICARES.COM за България. По отношение на професионалното си развитие търся предизвикателствата, които ме карат да експериментирам и да визуализирам мислите си.
Вечер заспивам с мисълта „Много неща научих днес”, а сутрин се събуждам с въпроса „Колко много неща не зная”.
Аз нямам лична визия за 22 век, но имам проект на живота си за 21 век. Това, което зная, е, че утрешният ден ще бъде сътворен от мен и той ще бъде уникален. Моята мисия е да въздействам върху хората в този момент, днес, тук и сега. Животът е фалшив, лъжовен и греховен, защото хората мислят едно, говорят друго, а вър­шат трето. Те или не казват какво мислят, или не правят това, каквото казват. Искам да ги накарам да повярват в силата на колективното съзнание. Светът, който виждаме, и всичко, което виждаме в него, е било някога мисъл. И повечето от нещата, които виждаме, са резултат от мислите, споделени от повече от един човек – от много хора. Тъй че, ако можем да променим и трансформираме нашето колективно съзнание, ще можем да променим и света около нас

Aтинa Стефанова

Маркетолог по професия, пътешественик по душа. Специализирах маркетинг и комуникации в Атинския университет по икономика и бизнес, а след това придобих магистърска степен по международен маркетинг и бранд мениджмънт от Университета в Лунд, Швеция. Професионалните ми интереси са в обастта на дигиталния маркетинг, графичен дизайн и онлайн брандинг.

Мирослав Маринов

Miroslav_MarinovЗавършил съм Съобщителна техника в ВМЕИ – Варна през далечната 1983г. По едно стечение на обстоятелствата в клоновете на БТК влизам само да си платя сметките. Откакто съм започнал работа се занимавам само с компютри (едно време бяха ЕИМ). В момента основната ми работа е да поправям и развалям хардуер, а от известно време и софтуер. Обичам да помагам на хората. И в същото време да си върша сам работата.

Дамян Дамянов

damyan_damianovХаресва ми да обучавам, да предавам „нещо нататък”, да въздействам. Това е основното усещане, което в крайна сметка определя и професионалното ми развитие. Завършвам фармация, която е една голяма страст за мен, но най-голямата ми страст си остава преподаването, взаимодействието, връзката с хората. Не съм се опитвал да бягам от това, което считам за призвание, и по стечение на обстоятелствата то неотменно ме намира – с нови идеи и предизвикателства. Харесва ми да вдъхновявам, да създавам емоция у хора, които не подозират, че могат. Знанието е сила, всички знаем това, макар че всячески и ежедневно светът се опитва да ни убеди в противното. Преподаването е мисия, не професия, и за него е необходима много любов. Готов съм да я дам.

Людмила Дукова

Ludmila_DukovaАз съм щастлив човек. Винаги съм се стремяла да работя за кауза със съмишленици. Това ме задържа за 19 години в системата на образованието.
След учителската стачка през 2008г. обаче си дадох сметка за границите, които са ми поставени в рамките на тази система. Напуснах я, за да избягам от рутината, да потърся нови възможности да се боря за нещата, в които вярвам, както и да подобря финансовите измерения на личния си напредък.
Имах огромен късмет да работя в Продуцентска къща „Зенит ТВ продукции”. Тук получих потвърждение за качествата, които притежавам – способност лесно да се ориентирам в непознатите неща, готовност да се уча отново и отново, умение и радост да се работи в екип, позитивно отношение към появата на проблемите, любов към предизвикателствата. Работата около реализацията на предаването „Искрено и лично” ми донесе огромно удовлетворение. Но най-голяма радост ми носи съавторството в откривателствата, които правят младите хора. Затова съм в екипа на ИНТЕРМЕДИЯ – имам възможност да споделя и да развия натрупания преподавателски опит, не само като професионални умения, а и в чисто човешки план, като общуване с 21-вия век в лицето на децата ни.

Веско Маринов

VeskoУчил съм  в  Строителен техникум и „Българска филология“ в Шуменския университет, бил съм журналист   в  радио  Шумен  и  в печатни издания. От 1991 живея във Франция и съм работил  в два малки театъра – преведох на френски пиесата  “Мамут” на Станислав Стратиев.  Шест години бях експерт-преводач към областните съдилища, полиция и жандармерия в региона на град По. Водил съм три години рубрика “Ние и Европа” в  интернет страницата  за култура и изкуство в Бияриц-Байон и съм организирал  турне на шуменския фолклорен ансамбъл “Детелина” в страната на баските. Обичам историята и приемам предизвикателствата на съвременните технологии за популяризиране на българската култура и изкуство в Европа.

<h2>Николай Дилов</h2>

Niki_DilovПо известен като Ники (Nicky). Реших да живея над 130 години! Имам военно образование. Завършил съм рядко срещана специалност „Радиолокация и АСУ” във ВВУАПВО в Шумен. Още една квалификация през 2002г. в Американския университет в България. Инструктор съм в Cisco Academy. Специализирах IT оперативен менижмънт в Р.Корея. Работя за българското ”Електронно правителство”. Забавлявам се с работа. Имам смелостта да съм в морето от хора и мрежи. Занимавам се с ИТ от дете.Първото нещо което открих за себе си е, че за мен няма невъзможни неща.

На човек като мен му трябваше солиден технически опит и много контакти, особено в управлението и администрацията. Имам от всичко в изобилие. Обичам да казвам: ”Добрите практики” никога не могат да са такива, ако има по-добри. Хората, които наистина умеят да общуват без граници са дефицит. Натовареността ми зависи от много фактори, ценя времето и приятелите си. Качествените специалисти вече са мои и ваши приятели. Повечето консултанти пътуват из Европа и страната, което за мен лично е О.К., но аз реших да съм 100% приятел на хората от “Y-Generation” и съм фен на зелените технологии. Ползвам мобилността и нано технологиите на максимум. И още нещо, щях да забравя: вярвам в зависмостта ни от извънземни.